ماندگاری دندان پر شده چقدر است؟

24 ژوئن, 2022 0
Durability-of-teeth-filled.jpg

ماندگاری دندان های پر شده

یکی از رایج ترین اقداماتی که در دندانپزشکی فاطمی انجام می شود، پر کردن دندان می باشد. سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید راجع به ماندگاری دندان پر شده و روش های نگهداری از آن می باشد. حتما می دانید که در ترمیم باید بخش پوسیده دندان ها برداشته شود و حفره به وجود آمده با مواد مخصوص پر بشود. با اینکار پوسیدگی دندان متوقف شده و ادامه پیدا نمی کند. اما گاهی پیش می آید که بعد از پر کردن دندان، مواد پر شده از بین رفته یا آن دندان مجددا نیاز به ترمیم پیدا می کند. در این پست به شما خواهیم گفت مواد پر کننده دندان چند دسته هستند و این مواد تا چه مدت زمانی ماندگاری دارند.


ماندگاری دندان پر شده با سرامیک

انواع مواد پر کننده دندان

معمولا دندانپزشکان حفره هایی که روی دندان به وجود می آورند را با مواد زیر پر می کنند:

آمالگام قدیمی ترین ماده پر کننده:

آمالگام ترکیبی ار نقره، قلع و جیوه می باشد. قدیمی ترین ماده ای که برای پر کردن و ترمیم دندان ها استفاده می شود، آمالگام می باشد. این ماده از آن جا که رنگی نقره ای دارد بیشتر برای دندان های عقب به کار می رود. این ماده مقاومت بالایی داشته و برای چسباندن آن به دندان نیازی به زدن چسب زیر آن ندارد به همین خاطر براق دهان آن را از بین نمی برد. ماندگاری دندان پر شده با آمالگام، تقریبا 12 سال می باشد.

پرسلن یا سرامیک برای پر کردن دندان:

سرامیک از مواد پرکننده همرنگ دندان می باشد. پر کردن دندان با این مواد بسیار طبیعی و زیباتر می باشد، زیرا همرنگ دندان بوده و خیلی مشخص نمی شود که دندان شما پر شده است. این مواد هم مقاومت خوبی داشته و مانند آمالگام در مقابل جویدن غذا ها و ساییده شدن ماندگاری بالایی دارند. ماندگار دندان پر شده با سرامیک و پرسلن تقریبا 10 سال می باشد. البته این 10 سال بستگی مه نوع مراقبت های بیمار با دندانش هم دارد، اگر مراقبت های لازم را انجام دهد ممکن است ماندگاری بیشتر از 10 سال هم باشد.

پر کردن دندان با کامپوزیت:

روش دیگری که برای پر کردن دندان در دندانپزشکی اقساطی دکتر صالح انجام می شود، کامپوزیت است. اگر به دنبال یک راه کار هستید که دندان پر شده شما کاملا طبیعی و شبیه بقیه دندان ها باشد باید از کامپوزیت استفاده کنید. در این روش دیگر لازم نیست قسمت سالم دندان تراشیده شود و مثل فلز به مرور تغییر رنگ نمی دهد. البته کامپوزیت نسبت به مواد دیگر هزینه ای بالاتر دارد و بیشتر برای پر کردن دندان با پوسیدگی های سطحی انجام می شود. همچنین ماندگاری این مواد کمتر از آمالگام می باشد و بعد از 5تا 7 سال به ترمیم نیاز دارند.

پر کردن دندان ها با طلا

طلا هم یکی از موادیست که در پر کردن دندان ها استفاده می شود، اما می دانید که هزینه های بالایی را در بر دارد. از طرفی مقاومت و ماندگاری دندان پر شده با طلا بسیار بالاست و این مدت زمان حدودا بین 15 تا 30 سال می باشد. طلا می تواند از وارد شدن باکتری ها و مواد غذایی به داخل دندان به خوبی جلوگیری کرده و به مرور دچار تغییر رنگ نمی شود. به غیر از طلا برای پر کردن از فلزات دیگری مثل مس هم استفاده می شود. البته در حال حاضر پر کردن دندان با طلا خیلی به ندرت دیده می شود.


ماندگاری دندان پر شده با آمالگام

ماندگار دندان پر شده به چه عواملی بستگی دارد؟

تا اینجا ماندگاری دندان پر شده با مواد مختلف را دانستید. اما زمان هایی گفته شد تقریبی و حدودی است و به دلایلی مختلف می تواند برای هر کس تغییر کند. میزان پرکردگی دندان و استفاده از روش های صحیح مراقبت از دندان می تواند تاثیر مستقیم روی مدت زمان ماندگاری دندان پر کرده داشته باشد. اما کلا دوام و ماندگاری دندان پر شده به دو عامل زیر وابسته است:

ماده پر کننده ای که دندانپزشک به کار می برد.

اندازه حفره و سوراخی که در دندان به وجود آمده است.


روش های نگهداری از دندان پر شده

برای محافظت و افزایش ماندگاری دندان هایی که پر کرده اید، باید بهداشت دندان ها را به خوبی رعایت کنید. با روزانه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از تجمع باکتری و مواد غذایی روی دندان هایتان جلوگیری کنید. معمولا اگر دندانپزشک متوجه شود که امکان شکستگی مود  پرکننده در دهان وجود دارد یا مواد به خوبی روی دندان نچسبیده اند، حتما از دندان هایتان عکسبرداری کرده تا در صورت وجود چنین مشکلی آن را رفع نمایند. اگر بعد از پر کردن دندان ها متوجه کنده شدن بخشی از مواد روی دندانتان شدید یا اگر دندان پر شده گوشه ای تیز دارد و شما را اذیت می کند حتما در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

با توجه به ماده ای که برای دندانهایتان استفاده می شود، ممکن است دندان پر شده به سرعت ثبات پیدا کند و یا به 48 ساعت زمان نیاز داشته باشد. اما همیشه توصیه می شود بعد از پر شدن دندان هنوز 1 الی 2 ساعت چیزی نخورید و بهتر است مدتی را با آن دندان غذاهای سخت و سفت و چسبناک نجوید تا مواد پرکننده به خوبی سرجایشان سفت و ثابت شوند .


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *






سوالی دارید

اکنون با ما تماس بگیرید

آدرس : تهران – خیابان فاطمی – قبل از خیابان ولیعصر – جنب مترو جهاد – کوچه غزالی – پلاک 12 – طبقه 5


شماره های تماس

۵۴۹۰۲ (۳۰ خط)
۸۸۴۹۹۳۱۴ (۱۰ خط)


دنبال کنید

فعالیت ما را

در شبکه های اجتماعی با ما همراه باشید



پشتیبانی سایت : وب گوهر